Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Het kan echt: Slimme verlichting in de badkamer

Als je de badkamer verlichting wilt vervangen moet je rekening houden met een aantal aspecten. Zo moet je verlichting een bepaalde classificering hebben, het moet functioneel zijn en apart geschakeld kunnen worden. Niet elke lamp is dus geschikt om te gebruiken in een badkamer. Gelukkig zijn er ook lampen beschikbaar die speciaal gemaakt zijn voor de vochtige ruimte en zijn ook nog eens slim ook.

Slimme verlichting? Heb ik dat wel nodig?

Veel apparaten in huis worden langzamerhand vervangen voor slimme varianten, ook de verlichting. Het mooie van slimme verlichting is het gebruikersgemak. Met een app op je smartphone kun je elke lamp naar wens instellen, dimmen en van kleur wisselen. Naast de eenvoudige bediening kun je slimme lampen ook koppelen aan andere producten in je smarthome. Wanneer je wilt beginnen met smart lampen is het verstandig om wel voor een sterk systeem te kiezen, zoals Hue van Philips bijvoorbeeld. Philips heeft namelijk een uitgebreid assortiment en het systeem werkt altijd.

Ook in de badkamer meer dan handig

Philips heeft speciaal voor de badkamer een slimme verlichtingslijn. Deze verlichtingslijn heeft de naam Philips hue adore gekregen en is ontworpen voor de badkamer. Alle lampen in deze serie zijn bestand tegen vocht en slim te bedienen. Zo is er onder andere een spiegel beschikbaar met een slimme lichtbron voor optimaal gebruik. Alle smart lampen werken met elkaar samen en kunnen volledig naar smaak ingesteld worden.

Koppelen met een slimme speaker

Door je slimme badkamer verlichting te koppelen aan een smart speaker hoef je geen knop meer in te drukken. Je vraagt gewoon aan de speaker om je badkamer lampen aan te zetten. Dit is uiterst handig wanneer je je handen vol hebt. Niet alleen schakelen met een slimme assistent is mogelijk, ook het dimmen en feller zetten van je lampen in de badkamer bestaat tot de mogelijkheden.