Badkamer Nieuws
Image default
Badkamer

Hulp bij re-integratie met Spoor 2 re-integratie

Gelukkig(!) heb je als werkgever niet dagelijks te maken met werknemers die langdurig uitvallen en hun oorspronkelijke werkzaamheden zelfs helemaal niet meer op kunnen pakken. Gebeurt dit wel, dan is dat voor zowel jou als werkgever en voor de werknemer heel vervelend. Voor de werknemer breekt een periode van rouw aan en afscheid nemen van wat er vroeger wel kon. Als werkgever weet je vaak niet precies welke stappen je moet nemen in een re-integratie traject. Zo’n traject duurt daarom lang en kost veel tijd. Dit brengt ook financieel de nodige risico’s met zich mee. Met Spoor 2 re-integratie verloopt de re-integratie een stuk soepeler.

 

Wat is Spoor 2 re-integratie?

Is je werknemer langdurig uitgevallen en is er ook na het eerste jaar nog geen uitzicht op verbetering? Heeft een arbeidsdeskundige vastgesteld dat er in het eerste spoor binnen de re-integratie onvoldoende mogelijkheden zijn? Dan komt het tweede spoor in beeld: de zoektocht naar passend werk buiten de organisatie. Binnen Spoor 2 re-integratie wordt gebruik gemaakt van een mobiliteitsexpert. Deze expert zet in op het weer in beweging krijgen van je werknemer. Dit gebeurt op verschillende manieren waaronder coaching, een assessment, een arbeidsmarktonderzoek en sollicitatietrainingen. Zo wordt op alle mogelijke manieren voldaan aan de eisen die worden gesteld aan re-integratie in het tweede spoor.

 

De voordelen van Spoor 2 re-integratie 

Als werkgever moet je aan allerhande eisen voldoen om te voorkomen dat je te maken krijgt met een loonsanctie. Het inschakelen van expert geeft je werknemer niet alleen sneller zicht op een betere toekomst. Je laat zien dat je voldoende inspanning hebt verricht om de werknemer te helpen bij de re-integratie. Jouw dossier is op orde en je voldoet aan alle eisen die door het UWV worden gesteld. Ook is de kans een stuk groter dat instroom in de WGA voorkomen wordt. Zo kan je net als je werknemer je blik weer richten op een betere toekomst en het verleden achter je laten.